+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

A szuperérzékenység a munkahelyen többnyire előny, mert ezek a munkatársak gyakran kimagaslóan teljesítenek, megfontoltak, lelkiismeretesek, empatikusak és elkötelezettek, ami ideális munkatárssá teszi őket, bármilyen pozíciót töltsenek is be. Az, hogy a szuperérzékenység valóban előnyünkre szolgál jelentős mértékben függ az önbizalmunktól, attól, hogy mennyire vagyunk tisztában az erősségeinkkel, azzal, hogy egyediek és különlegesek vagyunk, ami a munka világában is igaz.
A munkahelyeken egyre növekszik az automatizáltság, de a természetes intuícióval és kreativitással rendelkező szakembereket a technológia nem képes helyettesíteni. A szuperérzékeny munkatárs előnyei vezetőként és munkatársként is fellelhetők, többféle módon is.

Jók a megérzéseik:

Felsővezetők körében végzett felmérések megállapították, hogy a szervezet élén lévő vezetők a gyors döntések meghozatalakor, például vészhelyzetben, válságok idején a megérzéseikre hagyatkozva döntenek. A szuperérzékeny emberek intuitívak és mernek a megérzéseikre hagyatkozni, ami óriási segítséget jelent amikor nincs idő a helyzet elemzésre és a döntés megfontolására.

Nem vesznek el a részletekben

A szuper intuitív emberek képesek látni a nagy egészet. A nagyobb cél felé törekvés segít a fókusz és a prioritások megőrzésében és segít áthidalni a bizonytalanságokat. Vezetőként segítenek meglátni másoknak a célt, ami kiváló vezetővé teszi őket.
Magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, amit erős érzelmi tudatosság jellemez. Tudatosan fejlesztik az önismeretüket, ami tovább növeli a munkahelyi és az életben való teljesítményüket. a vezetői stílusuk rugalmasabb a kevésbé tudatos társaikénál.

Remek diplomaták

Megfontoltak és mindig gondolkodnak és csak utána szólalnak meg. Mielőtt cselekednének megállnak egy pillanatra, hátra lépnek, pici szünetet tartva. Érzelmileg megterhelő helyzetben is képesek asszertíven, tapintatosan kommunikálni.
Nagy mennyiségű információt képesek kezelni, jó szervezők remek együttműködési képességgel, ezért remek termékmenedzser, projekt menedzser vagy akár vállalatvezető lehet a szuper érzékeny munkatársból. Alaposan és körültekintően dolgozza fel az információkat és képes minden szempontot és lehetőséget megfontolni, amit csak lehetséges a legjobb megoldás érdekében.

Nyitottak a megújulásra

Felismeri az innovációs lehetőségeket, ami óriási előnyt jelent evolúciós szempontból. Bölcsebb döntések születhetnek és a fenyegető helyzetekben is könnyebb fennmaradni. A szuperérzékeny munkatárs éber a munkahelyi fejlesztések lehetőségeire és mindig van egy vagy több új ötlete az előre lépéshez. Felismeri a hiányosságokat és megoldást keres rájuk mielőtt azok nagyobb gondot okoznának ezzel időt és pénzt takarítva meg a cégnek.
Figyel a részletekre. Az általa tartott prezentáció minden esetben részletesen átgondolt és látszik rajta a belefektetett extra munka és idő ráfordítás.
Ez meggyőző a vezetők és az ügyfelek számára egyaránt. A hozzáállására elkötelezettség és alaposság jellemző, amelyek biztos belépőt jelentenek az előre jutáshoz.

Tudatosak és empatikusak

Tudatosságával és nagyfokú empátiájával kiegyensúlyozott munkakörnyezetet teremt, elfogadva a különböző munkastílusú kollegákat. Ebben a harmonikus légkörben a kollegák teret kapnak a saját megoldásaik megtalálásához és a kellemes munkahelyi hangulat megteremtéséhez.
A szuperérzékeny munkatárs nagyra értékeli az egyenességet, igazságosak és etikusak másokkal és jogosan el is várják ezt a környezetüktől. Betartják az ígéreteiket és minden esetben állják a szavukat. Az általuk elvállalt feladat időben el fog készülni.

Igényük van a fejlődésre

Mindig tanulnak valami újat. Megvan az igényük a fejlődésre nem csupán a munkában szakmai téren, de a személyiségük fejlődéséért is tesznek. Jellemzően sokat olvasnak, képzéseken vesznek részt és akár a többedik diploma megszerzése sem okoz gondot a számukra.
Kerülik a fölösleges konfliktusokat, mert félnek a kritikától vagy a másik fél erőszakos reakciójától. Mivel mélyen élik meg az érzelmeiket időnként rájuk nehezedhetnek az élet terhei és a munkahelyi problémák súlya. Mindemellett nagy értéket hoz a munkatársak és az ügyfelek számára.