+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Szervezetfejlesztés

Ha a cég működése során folyamatosan akadályok bukkannak fel, akkor a megoldások között az egyik legkézenfekvőbb a szervezetfejlesztés.

 • Sok változás történik, és nehezen megy a hozzájuk való alkalmazkodás
 • Nagy a munkahelyi fluktuáció
 • A rendszerben új dolog bukkant fel nem sikerül az adaptálása
 • Megállt a fejlődés

Ezek mindegyikének vagy bármelyikének megléte indokolttá teszi a szervezetfejlesztést. Szervezetfejlesztés történik akkor is, amikor új stratégiát alakít ki a cég és annak alapján történik a cég fejlesztése.

A fejlődéshez szükséges egy jó fejlesztő partner. A folyamat mindig tervszerű és a szervezet egészét érinti az életképességet és a hatékonyságot növelve.

  Kiemelt cél, hogy a segítő a piaci igények tükrében segítse a munkatársakat a változásokhoz való alkalmazkodásban, összehangolva a szervezet rendszerét és a kulturális igényeket is figyelembe véve fejlessze a munkatársakat növelve a dolgozók elégedettségét a szervezethez való kötődésüket.

  Szervezetfejlesztésnek számít egy vezetői coaching folyamat és egy minden munkatárs részvételével zajló tréning sorozat is.

  A szervezetfejlesztés lépései

  Diagnóziskészítés a jelenlegi állapotról

  Ennek formái lehetnek: kérdőív, megfigyelések, interjúk. Több találkozás és konzultáció történik azt célozva, hogy feltárható legyen a valós helyzet és az alatta megbúvó elvárások.

  Meghatározzuk a fejlesztési célt

  Az összegyűjtött információk alapján támogató beszélgetések zajlanak és meghatározzuk a célokat. Mindehhez viszonyítási pontokat is kapcsolunk, hogy mérhetővé tegyük a változásokat.

  A szervezetfejlesztési program elkészítése, implementálása

  A kitűzött célok és igények ismeretében elkészülhet a fejlesztési program javaslat. Ez tartalmazhat coachingot, workshopot, tréninget egyéni beszélgetést is. Az időbeli beütemezés rugalmasan történik, és a folyamatosan ellenőrizzük a hatékonyságot. Összetettebb programok estén indokolt esetben kapcsolattartó és „nagykövetek” is kijelölésre kerülnek. az ő szerepük, hogy a kijelölt témát képviseljék, és jó példával járjanak elöl a célok elérésében.

  A program eredményességének után követése

  Alap a céloknál meghatározott viszonyítási pontok. Készülhetnek kérdőívek, interjúk, felmérések, megfigyelések.