+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Karriertanácsadás

Karriertanácsadás többféle okból válhat szükségessé. A pályánk kezdetén, amikor még bizonytalanok vagyunk, merre induljunk, vagy ha már elindultunk, de elbizonytalanodtunk az irány vagy céljaink bizonytalanok vagy hiányoznak. Az is lehet, hogy arra van szükség, hogy nagyobb sebességre kapcsoljunk, de néha lassítani kell, hogy észre vegyük azt, ami mellett eddig csak elszáguldottunk. Talán új utak megtalálása, ami előre visz. A karrier tulajdonképpen úton levés, ahol egyszer célba érünk, ki segítség nélkül, ki segítséggel.

Pályakezdőként előfordul, hogy egyáltalán nem látjuk, merre induljunk? Hogyan kerülhetnénk be egy nekünk való helyre, ami minden tekintetben hozzájárulás az életünkhöz. Emberileg, szakmailag fejlődhetünk és még meg is fizetnek érte. Van már néhány diplománk és nyelveket is beszélünk és már annyi mindent tudunk, csak azt nem mivel szeretnénk foglalkozni? Mi az, ami örömmel tölt el és szívesen végeznénk?

 

  • Sokéves szakmai tapasztalat birtokában is kerülhetünk válaszút elé. Érezzük, hogy valami más kell, ami eddig volt, jó volt, de elég volt belőle.
  • Az is elég gyakran előfordul, hogy nem saját döntés alapján módosítjuk a karrierünket, hanem átszervezés kényszerít rá.
  • A hosszabb külföldön tartózkodás után is szükség lehet némi segítségre, amivel könnyebb a beilleszkedés a megváltozott körülmények közé.
  • Ha magasabb bérre vágyunk, akkor is hasznos lehet, a karrier tanácsadó véleményét kikérni merre induljunk el.

    A karriertanácsadó ezekkel a megoldani valókkal találkozik a leggyakrabban. A megoldandó helyzetek sokfélék ezért a tanácsadás minden esetben egyénre szabott. Az önismeret fejlesztés és a lelki tényezők éppen úgy részt vesznek a folyamatban, mint a karrierépítés gyakorlati technikai elemei, teendői.

    A legtöbbször a két megközelítés valamilyen kombinációja a leghatékonyabb, ezért az összetett a lélek rezilienciáját vizsgáló tesztek és az élethelyzet-elemző interjú mellett az állásinterjú szimulációs gyakorlatok is helyet kapnak. Akár több nyelven is, ha az alany sikeréhez ez is hozzá tartozik. A kapcsolatépítési tanácsadás illetve az önéletrajz-írásban való segítség is a feladatok részét képezi.

    Bármi is a kiinduló pont és bárhová szeretne érkezni a közös munka, meghozza a kívánt eredményt.