+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Kommunikációs tréning

A kommunikációnk sikerén múlik tulajdonképpen minden életterületünk sikeressége. Ha könnyed a kommunikációnk, akkor könnyen teremtünk új kapcsolatokat a magánéletben és az üzletünkben is minden gördülékenyebb lehet.

A kommunikációs tréning nagy segítség lehet, ha gondot okoz a megszólalás sok ember előtt és a munkánk megköveteli prezentációk tartását. A tréning elvégzésének eredményeképpen javulhat előadás technikánk és magabiztosabbá válunk nagy nyilvánosság előtti szereplések során.

 

A kommunikáció egyszerűnek tűnik és mégis nehéz a legtöbbünk számára. Az életünk során mindannyian találkozunk szórakoztató vagy éppen hihetetlenül unalmas tanárokkal, trénerekkel, előadókkal. Mit tudott jobban a szórakoztató és a minden néző és hallgató figyelmét maximálisan lebilincselő előadó? Mi az a plusz, amivel magával ragadta a közönséget?

Röviden összefoglalva a könnyedég, magabiztosság és a meggyőző erő, ami elvarázsolja a közönséget. A jó hír az, hogy mindez bárki számára elsajátítható tudás, még ha elsőre nem is tűnik annyira egyszerűnek. Az hogy milyen előadók vagyunk nem csupán szerencse kérdése és nem függ össze a sem korunkkal sem a nemünkkel. Az hogy  inspiráló személyiséggé váljunk választás és a befektetett munka kérdése. Kitartó tanulással és gyakorlással bárki szert tehet erre a tudásra. A kommunikációs tréning célja ennek a tudásnak az átadása a résztvevők számára.

Mindannyian kommunikálunk kifejezve, igényeinket, szükségleteinket, véleményünket, vágyainkat. Ahhoz hogy ez hatásos legyen és figyeljenek ránk kifinomult előadás technikai tudásra van szükségünk, amelyet gyakorlással egyre tökéletesebbre fejleszthetünk. A gyakorlás az egyik nagyon fontos eleme annak, hogy lehengerlő, hiteles bárkit megnyerő kommunikátorrá válhassunk.

  • Kerülhetünk bármilyen helyzetbe a magabiztosságunk és a hidegvérünk nem hagy cserben.
  • Pontosan tudjuk milyen helyzetben mit és hogyan mondjunk a legkívánatosabb eredmény elérése érdekében.
  • Az előadásainkat meghallgatók hálásak és motiváltak lesznek.
  • Bármilyen váratlan stresszes helyzetet könnyedén tudunk majd kezelni.
Mi kell ahhoz, hogy mindez a tudás a birtokunkba kerüljön?

A kommunikációs tréning tartalmazza az összes ehhez szükséges elméleti és gyakorlati tudást valamint eszközt, amelyek segítségével búcsút inthetsz a lámpaláznak így magabiztosan és remekül kommunikálva működhetünk az életünk minden területén. A tréning gyakorlatokat is tartalmaz, az egyes helyzeteket megélve csiszolhatók a kommunikációs képességek.

 

Kinek ajánlott a kommunikációs tréning?

A tréning azok számára ad nélkülözhetetlen hozzájárulást, akiknek egy vagy több alkalommal nyilvános előadást, prezentációt, konferenciát, szemináriumot kell tartania. A tréning folyamán a résztvevők szunnyadó képességei szoktak előbukkanni és minden résztvevő átélheti a „nem gondoltam volna, hogy erre is képes vagyok” érzést.

 

Mit kapnak a tréning részvevői?

A kommunikációs képzés célja hogy gyakorlati tudást adjon a résztvevőknek, könnyen alkalmazható feladatokon keresztül miközben kényelmesen érzik magukat. A módszerek, eszközök tudatos használatával kibontakozhatnak a személyiségünk eddig nem használt vonásai, amelyeket valamilyen gátlás miatt nem mertünk megmutatni. Mindannyiunk személyisége egyedi és megismételhetetlen, ez teszi működővé a módszert.

A személyiség sokszínűségében egyszerre van benne a játék és a komolyság a gyengédség és az erő. A közlés sokféle módon történhet verbális és nonverbális kommunikáció útján, szemöldökrándulással, egy pillantással, egy kézmozdulattal, hatásszünettel a beszédtempó gyorsításával illetve lassításával.

A kommunikáció túlzás nélkül az életünk minden területét átszövi. Egyáltalán nem mindegy kivel mit és hogyan közlünk, mennyi információt adunk át és azt milyen formában tálaljuk. Még a hallgatásunk is nagyon beszédes tud lenni, gondoljunk csak a sértődött csöndre, amikor megbántunk valakit vagy minket bántanak meg és mély hallgatásba burkolódzunk. A személyiségünk és a kommunikációnk is folyamatosan fejlődik, és amit megtanultunk az az örökre a mienk marad.

A kommunikációs tréning keretében tudatosan fejleszthetjük kapcsolatteremtő képességeinket és ezt a tudást egész további életünkben sikerrel használhatjuk.

 

A képzés során megszerezhető tudás

  • Folyamatosan mélyülő önismeret
  • Kiváló kommunikációs képesség

A cél a résztvevők önismeretének elmélyítése erősségei elismerése és használata. A fejlesztendő területek felismerése és ezzel kapcsolatosan fejlesztési terv létrehozása, amelynek során a verbális, nonverbális valamint metakommunikációs területek is fejleszthetők.