+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Van cégvezető, aki szerint a csapat összekovácsolásához tökéletes megoldás egy közös disznótor, ivászat vagy néhány közös buli és nem látja fontosnak a csapatépítő és céges tréningeket. Ez a felszínen úgy tűnhet nem is okoz gondot, pedig a profi tréningek hiányában sok kiaknázatlan lehetőség múlik el kihasználatlanul és a dolgozók sem kapnak rá alkalmat, hogy képességeik legjavát nyújtsák.

A jó céges tréning növeli a csapat kohézióját

Egy megfelelően kiválasztott céges tréning mérhetően emeli a csapat kohézióját és a tagjai elégedettségi szintjét. Egy dolgozó teljesítményének mindegy 15%-a származik a munkához szükséges technikai tudásából a többi a kollegákkal való kapcsolattartáson és az egymásra ható motiváción múlik. Ezért mindennél fontosabb a jó munkahelyi légkör, az összetartó csapat és a kielégítő, sőt baráti munkatársi viszonyok. Csakis így lehet hosszútávú sikereket elérni.

Egy összetartó csapatban, ahol a kollegák figyelnek egymásra és segítik egymást minimálisra csökkenhet a (burnout) kiégés, elfásulás lehetősége. A csapattagok erőfeszítései nem csupán összeadódnak, hanem meg is többszöröződnek. Egy így működő csapattal a vezetőnek is sokkal könnyebb dolga van, mert a tagok összetartóak, motiváltak és hatékony munkavégzésre képesek.

Mikor válasszunk céges tréninget?

  • Amikor tovább szeretnénk emelni a csapat működésének színvonalát
  • Cél, hogy növekedjen a csapat összetartása.
  • Amikor a vállalton belül szervezeti változások várhatók.
  • Problémák merülnek fel a cég működésében, amelyek megoldásához külső objektív szemlélőre van szükség
  • Imázs fejlesztés céljából
  • A vállalat értékeivel kapcsolatosan a dolgozók tudatosabbá tétele céljából
  • Hibás csoportdinamika helyrehozatalára
  • A dolgozók motiválására és a céggel és a cég céljaival való azonosulásuk erősítésére

Az, hogy a cég mennyire lesz nyereséges vagy veszteséges, az elsősorban a vezetők és az értékesítők munkájának függvénye. A piacon való sikeresség megtartásához vagy a növekedéshez lépést kell tartani a változásokkal. A gazdasági környezet, a technológia a termékek és nem utolsó sorban a konkurencia folyamatosan változik, ezért a humánerő sem kerülheti a fejlődést, az eredményesség egyik legfontosabb tényezőjeként. A rendszeres és folyamatos képzésekkel elérhető, hogy a cég dolgozói lépést tartsanak, illetve versenyképesek legyenek az egyre erősödő konkurenciával szemben. A céges tréningek eredményeképpen helyt tudnak állni a folyamatosan változó körülmények között is.

Központban a gyakorlati feladatok

Ezek a képzések gyakorlat orientáltak. Szimulációs feladatok segítségével kerülnek bemutatásra a megoldásra váró helyzetek, amelyek a valóságban felbukkanva könnyedén megoldhatóvá válnak.

A céges tréningek előtt a résztvevők tudásszintje és fejlődési igénye feltérképezésre kerül személyes beszélgetések és kérdőívek segítségével. Minden esetben az adott csapat képzési igényeire szabott képzési anyag alapján zajlik a tréning. Az oldott légkör segíti az eredményes tanulást és az egyéni felismeréseket.