+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Sokfélék vagyunk, vannak, akiknek az önállóság szabadságot jelent és tudják viselni az ezzel járó felelősség terhét a vállukon. Ha még a kockáztatástól sem riadnak vissza, akkor ők sikeres vállalkozók lehetnek.
Vállalkozást bárki indíthat, de a sikert nem mindenki éri el. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznünk, ha sikeres vállalkozóvá, kívánunk válni?

Vállakozók és alkalmazottak

Munkavállalás szempontjából két csoportot különböztetünk meg alkalmazottak, ők vannak többségben és a vállalkozók. A legfontosabb a mi két csoportot megkülönbözteti egymástól, hogy az utóbbiak kitartók és szívósak Ha kell akkor küzdeni is hajlandók a céljaikért. Szenvedéllyel végzik a munkájukat. A munka számukra nem csupán kötelesség, több annál. Mernek nagyot álmodni, és a céljaikért némi kockáztatástól sem riadnak vissza.

Mi az a tulajdonság, amivel mindenképpen rendelkeznünk, ha kell, ha sikeres vállalkozók akarunk lenni? Az extrovertált személyiségtípusú emberek között nagyobb számban fordulnak elő vállalkozók. A kevésbé nyitott személyiségű emberek inkább az alkalmazottak táborát gyarapítják. Persze ez csak általánosságban igaz, kivételek itt is vannak szép számmal.

Karriertanácsadás

A vállalkozói szemlélet elsajátítható és folyamatosan fejleszthető. Ez a tanulási folyamat bárki számára elérhető bármilyen személyiséggel is rendelkezzen alapértelmezetten. A bizonytalanság karriertanácsadás keretében eloszlatható.

Mindettől függetlenül a sikeres vállalkozóvá válásnak van néhány alapja.
Legyenek terveink, jövőképünk! A tervezés nagyon fontos, hiszen ha hiányzik, akkor, nincs, amit megvalósítsunk és persze a képesség is fontos, amivel megvalósítjuk.
A határozott és gyors döntéshozói képesség is fontos szerepet játszik a sikerben.
A kitűzött célokat meg is kell valósítani folyamatos, kitartó tettvággyal. A siker ismérve a teljes elkötelezettség, amelyből senki és semmi nem billenthet ki.

A sikerhez sok munka kell

A siker érdekében sokat kell dolgozni, főleg egy kezdő vállalkozónak, amíg be nem indulnak a dolgai. Nem nyolc óra a munkaidő, hanem annyi amennyit magának szab meg az ember. Ez előfordulhat, hogy a pihenés, a barátok a család rovására megy. Az egyensúlyra mindenképpen érdemes törekedni.
A siker egyik titka a szenvedély, amely nagyon hatékonnyá teszi az előrehaladást. A részletek is nagyon fontosak, minden apróságra figyeljünk oda, ami a fejlődést, növekedést szolgálja.

A sikeres vállalkozót önállóság és függetlenség jellemez, aki a saját maga sorsának az irányítója, szerencséjének a kovácsa. Az egyik cél a sikeresség, amely nem csupán a nyereségben jelenik meg, az elégedett vevőkben, ügyfelekben is megnyilvánul.
A sikeres vállalkozó képes delegálni a feladatokat, megosztani a hatalmat, a tulajdont és a sikert. Tudja, hogy csapatban sokkal többre képes.