+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Mi is az a lelkesedés? Egyfajta hajtóerő, ami cselekvésre motivál, ami nem csupán kötelességtudatból fakad, hanem maga az égető tűz, ami hajtja a tenni akarásunk motorját. Újra és újra erőt ad a tovább haladáshoz a kitűzött célunk felé vezető úton. A lelkesedésben az érzelmek a fő irány. Ennek rendelünk alá mindent. Ha az érzelem elég erős, akkor lelkesen haladunk előre, ha kihunyni látszik vagy csökken a hőfoka akkor sokat veszthetünk a lendületünkből, vagy akár meg is állíthat minket a lelkesedés hiánya, éppen úgy, mint az elgurított golyót a súrlódás. Ha a csapat lelkesedését szeretnénk növelni akkor érdemes részt venni egy team coaching tréningen.
A lelkes személy hajlandó többféle módon nekifutni ugyanannak a feladatnak a megoldásának, nem kedvetleníti el a kudarc, inkább arra sarkallja, hogy újra próbálkozzon.

A jó vezető lelkesít

A jó vezető lelkessé teszi a dolgozóit és ehhez remek eszközöket kaphatunk egy coaching szemléletű vezetés tréningen. A sikert a valódi döntés hozza meg, amikor választunk és elindulunk a választott cél irányába. A döntés tulajdonképpen a cselekvési lehetőségek között felállított sorrend.
Köztudott, hogy a lelkes hozzáállás nélkülözhetetlen adaléka a siker receptjének a boldogságnak és a személyes fejlődésnek. A sok pénz és a hírnév jóleső érzéssel töltenek el minket, de a boldogságunkkal nem függenek össze szorosan, az elsősorban a gondolkodásmódunktól függ.

A lelkes hozzáállás nélkülözhetetlen az érvényesüléshez, amely a pozitív gondolatok és tettek felé terel minket. A lelkesedésünkkel olyan pozitív energiát hozunk létre, amely kinyitja az ajtókat az új ötleteknek, a kellemes emberi kapcsolatoknak és még az egészségünkre is jó hatással van. A fáradtságot és a kimerültséget pedig gyakran nem a túlzásba vitt munka okozza, hanem a frusztráció és az elfojtott harag.

A lelkesedés lendületet ad

A lelkesedés erőt ad az életünkbe való előre lépéshez. Megkönnyíti a múltból való kilépést és enyhíti a jövőn való aggódást. A jelenben való pozitív hozzáállással meghatározzuk a jövőnket. Amikor lelkesek vagyunk, végtelen erőt érzünk a megvalósításhoz akár sporttal akár üzleti ügyekkel vagy a családi életünkkel kapcsolatos. Ha tartóssá tudjuk tenni a lelkesedést a félelmet és az aggódást felváltja a magabiztosság ás az optimizmus. Nem attól leszünk boldogok kik vagyunk és mit birtoklunk, hanem attól mit gondolunk.
A jövőnk jelentősen függ attól, amit ma gondolunk, ezért kezdjünk minden napot azzal, miért lehetünk hálásak. Azzal, ha hálásak vagyunk azért, amink van többet teremtünk a jó dolgokból az életünkbe.