+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

A DISC személyiségfejlesztéssel profi tréner segítségével egy összetartó csapat és remek munkahelyi teljesítmény lehet az eredmény. A DISC teszten kiderül, hogy logikus és precíz kékek segítőkész és a konfliktusokat nagy ívben kerülő zöldek vagy az irányítást megszállottan a kezükben tartó pirosok táborát gyarapítjuk. Az is lehet, hogy a szünet nélkül kommunikáló sárga jellemzőit hordozzuk és mindennél fontosabbak számunkra a szociális kapcsolatok.

Önismeret nélkül nehéz fejlődni

Az önismereti munka során nem midig könnyű szembenézni a valósággal, de a megértés segít meglátni a mozgatórugóinkat egy adott helyzetben. A DISC tréningen megtudhatjuk, milyen típusba tartozunk és ez milyen viselkedésmintákra predesztinál.

A csapat szíve a sárga

A sárgák könnyedén beilleszkednek a közösségbe és könnyen rá tudnak hangolódni másokra. Igazi közösségi emberek, akik élvezik a társaságot a nyüzsgést. Remek konfliktuskezelő képességgel rendelkeznek a lelkesedésük pedig soha ki nem alvó lánggal ég. Nagyon jó közösségépítő képességgel rendelkeznek ezzel növelve az egész közösség teljesítményét. Vezető pozícióba kerülve nem főnökök inkább az alkalmazottaikat kiválóan motiváló vezetőké válnak, akiknek a keze alatt lelkes és jól teljesítő csapat dolgozik. Megfelelő koncentrációval nagy sikereket érhetnek el.

A szabálykövetés mesterei a kékek

Ahogyan minden sikeres férj mögött ott áll a háttérben egy támogató feleség úgy minden sikeres főnök mellett is jelen van egy precíz kollega, akinek mindenre kiterjed a figyelme. Mindent a logika szigorú szabályai mentén rendszerez és gondot okoz a számára az ettől való eltérés. Nem csupán az íróasztalán van katonás rend, hanem a gondolataiban és a projektjei között is. Aprólékos és szőrszálhasogató, ami néha fárasztó lehet a környezetének ám az ezzel járó alaposság a cég sikerének egyik záloga. A DISC tréning nagyon sokat adhat egy kék számára az övéktől eltérő nézőpontok felismertetésével.

A vezető piros

A pirosok megingathatatlan önbizalmukról és nagyon magas energiaszintjükről ismerhetők fel. mindig minden helyzetet kézben tartanak és irányítanak. Ők tűzik ki a követendő célokat, amelyeket ellenőrzés alatt tartanak. Jellemző rájuk a határozottság és a remek problémamegoldó képesség. Erősségük még, hogy a kitűzött feladatra teljes mértékben képesek rákoncentrálni ezzel a közösséget is erre motiválva. Céltudatosságuk sodró ereje a munkatársak lendületét is növeli bár néha túlzottan erőszakossá válhatnak, ami kevéssé rokonszenvessé teszi őket a közösség szemében. Gyenge pontjuk a stratégia kialakítása, ők csak a célt látják lebegni a szemeik előtt. A DISC tréning a számukra megtaníthatja, milyen módszereket használjanak az együttműködés kialakítására a csapat többi tagjával a cél elérése érdekében. Megtanulhatják, hogyan válhatnak türelmessebbé és megértőbbé.

Zöld: a kiegyensúlyozottság jelképe

Jellemzői az empátia, nyugalom, barátságosság és őszinteség. Kiváló csapatjátékos, akit valóban érdekel, hogy vagyunk, és mindig mindenben számíthatunk, rá legyen szó bármilyen nehéz helyzetről. A zöld a csapat legstabilabb, legmegbízhatóbb tagja a munkában is. Bármit rábízhatunk azt a legjobb tudása szerint fogja elvégezni.

A DISC tréning segítségével minden munkatárs magasabb szintre lép az önismeretben és hatékonyabbá válik munkatársként is.