+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Az emberek, sokfélék és ugyanarra a dologra sokféleképpen reagálnak. Ezt a környezet nem mindig tudja megérteni. Ha a párunk a munkatársunk vagy a gyermekünk egy konkrét helyzetben nem úgy viselkedik, mint ahogyan azt mi elképzeltük akkor ez kibillent a lelki egyensúlyunkból. Kiabálunk, duzzogunk, jelenetet rendezünk vagy némaságba burkolódzunk, kinek mi működik.

Az elfogadás tanulható

Számos kapcsolat megy tönkre a miatt, mert az a nézőpontunk, hogy a másik fél nem ismeri a normális viselkedési szabályokat. Az nem is jut az eszünkbe, hogy ezek a mi szabályaink, amit a mi nézőpontjaink alapján hoztunk és a másik félnek talán fogalma sincs róla mit várunk el tőle. Az elfogadás és a másokkal való hatékony bánásmód tanulható, fejleszthető például DISC tréninggel.

Különböző vérmérséklettel születünk

Már az ókorban megállapították elődeink, hogy az emberek különböző vérmérséklettel rendelkeznek, ezt viselkedési típusoknak is nevezzük. Ma a cégek nem csupán a szaktudás alapján szűrik az új munkatársakat, nagy hangsúlyt fektetnek a viselkedési jellemzőkre is. A magas szintű szaktudás mellett nagy érték az együttműködési készség. A munkatársakat a szakmai képzés mellett a személyiségtípusok megismeréséről is oktatják, ezzel segítve elő a hatékony közös munkát.
Az emberi kapcsolatainkra az életünk minden területén nagy hatást gyakorol a személyiségtípusok ismerete, de vannak, akik ezt nem is tudják, csak nem értik a másik ember viselkedését.

A DISC tréning sok gyakorlati feladatot tartalmaz

A DISC tréning gyakorlatias, a mindennapokban remekül használható eszközöket ad a különböző típusú emberekhez. A tréning segít megérteni mi is történik a konfliktus során. Beazonosíthatjuk saját magunkat és azt is, akivel összeütközésbe kerültünk, ezzel segítve a megértést és a megoldást.
A DISC tréningen elsajátíthatjuk a személyiségtípusok könnyű felismerését új ismerősök váratlan helyzetek esetében és azt is hogyan válaszoljunk egy adott helyzetben. Megérthetjük a másik mit miért ezt a viselkedést választja, melyek a mozgatórugói és mi áll a cselekedetei mögött. A tréning eszközöket ad ahhoz hogyan érjük el könnyedén a másik embernél, amit szeretnénk és abban is hogyan kezeljük, ha ez mégsem sikerül.

Segít a stresszkezelésben is

A DISC tréningen a stresszkezeléshez is a hétköznapokban jól használható eszközöket kapunk. Sokat idegeskedünk mások viselkedése miatt. Ha minderre a típusok ismeretének szemüvegén át tekintünk könnyebb elfogadni a másik viselkedését.
A tréning fejleszti az önismeretet, önmagunk könnyebb megértését. Segít felismerni a saját cselekedeteink mozgatórugóit. Segít az önelfogadásban és a másokkal szembeni empátia elmélyítésében. Fejleszti a jártasságot az emberi kapcsolatok terén. Saját magunkról is visszajelzéseket kaphatunk, másoktól, azzal kapcsolatosan ők milyennek látnak minket.
A DISC tréning ajánlott mindazoknak, akik szeretnék fejleszteni a saját személyiségüket, az önfejlesztés bármely területén hasznos. Azok számára is hasznos tudást nyújt, akik jobb kommunikációra vágynak és gördülékenyebb konfliktuskezelésre valamint önmaguk megismerésében szeretnének előrébb lépni.

A megszerzett tudást minden életterületen használhatjuk

A DISC tréningen olyan szemléletre tehetünk szert, amely az életünk minden területén segíti az emberi kapcsolatainkat, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lehessünk a magánéletünkben és a munkahelyünkön egyaránt. Segít abban, hogy előrelátóan már a keletkezésükkor meg tudjuk látni a konfliktusaink megoldását és tudatosabban hatékonyabban kommunikáljunk.
A tréning elfogadó, nyitott, támogató közegben zajlik olyan emberek között, akik hasonló célokkal érkeznek. Sok beszélgetés, játékos szituációs gyakorlatok, jó hangulatban. Mindez hozzásegíthet a pozitív szemléletmódunk kialakításában illetve elmélyítésében valamint a lehetőségekben való gondolkodásmódra való képesség elsajátításában. Új, építő kapcsolatokra tehetünk szert és tanulhatunk egymástól, megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat.
Világszerte ma már több mint 40millióan végeztek DISC tréninget, ami jól szemlélteti a hatékonyságát.