+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

A megfelelő konfliktuskezelés segítségével a nézeteltérések a fejlődés mozgatórugóivá válhatnak. A változások szinte mindig konfliktust okoznak, mert az érintetteknek ki kell hozzá lépni a komfortzónájukból. A kérdés, hogy mi ki tudjuk-e hozni a konfliktusban rejlő lehetőségeket.

Konfliktusok mindig is voltak vannak és lesznek

A béke nem konfliktusmentesség hanem a konfliktuskezelés egy kreatív magasabb szintje. Konfliktusok nélkül nem lenne fejlődés, a segítségükkel biztosíthatjuk különbözőségünket, emiatt vagyunk mások, mint a többiek, ez adja az egyediségünket a különbözőségünket. Elősegíti, támogatja az új megoldásokat, támogatja a változást a fejlődést. Ha a konfliktusok jelentése szükséges, hasznos és törvényszerű akkor csupán az a dolgunk, hogy megfelelően kezeljük őket. A kihívást az jelenti hogyan kezeljük, ha felbukkan és hogyan fordítsuk a javunkra és hogyan használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket. A konfliktuskezelés tréningek remek eszközöket kínálnak erre.

A konfliktus meghatározása

A konfliktus meghatározására a latin confligere jelentése összecsap, amely összecsapás történhet az egyénen vagy a csoporton belül, valamint személyek és csoportok között gondolatban, érzésben, szükségletben vagy viselkedésben. Az érintettek között feszültség van és legalább az egyik résztvevő úgy érzi, hogy a szükségletei kielégítetlenek. A konfliktusok oka tehát gyakran valamilyen ki ne elégített szükséglet.

A konfliktus lehet destruktív, amikor valamelyik érintett fél érdekei csorbát szenvednek. Itt többnyire komolyabb hatalmi, rangbéli különbség vagy bizalomhiány van az érintettek között. Ilyen például a munkahelyi konfliktus vezető és beosztott között.
A konfliktus lehet konstruktív, építő jellegű, ha ki tudjuk használni az általa kínált fejlődési lehetőségeket. Ilyenkor is jelen van a véleménykülönbség, de az érintettek asszertíven arra törekednek, hogy találjanak egy minden érintett számára elfogadható megoldást. Ez a hozzáállás a win-win vagy nyertes-nyertes megoldást eredményezi.

A konfliktuskezelés fajtái lehetnek:

Az, hogy milyen reakciót adunk egy konfliktusra igen sokféle lehet az elkerülésétől a harmadik fél bevonásáig. Vannak olyan megoldások, amelyek nem hogy megoldást nem kínálnak, de tovább ronthatják a helyzetet és vannak olyanok amelyek elősegítik a béke megszületését.

  • Elkerülés: Az érintettek a bennük lapuló félelmek miatt inkább nem kommunikálnak, ezzel kerülve el a konfliktust.
  • Független döntés: A felek egyike anélkül, hogy a másik érintettel megbeszélné elkezdi a megvalósítást.
  • Tárgyalás: Az érintettek leülnek és fehér asztal mellett megbeszélik a lehetséges, szóba jöhető megoldásokat és együtt keresnek egy mindenki számára elfogadhatót.
  • Mediáció: A felek bevonnak egy a témában nem érintett, pártatlan személyt, aki egy külső új nézőpontból világít rá a megoldandóra.
  • Döntőbíró bevonása: az érintettek bevonnak egy külső döntéshozót, aki meghozza a döntést.
  • Jogi útra terelés: az érintettek bírósági eljárás keretei között egyeznek meg.
  • A konstruktív probléma megoldás első lépéseként fogalmazzuk meg ami a konfliktus oka. Ügyeljünk rá, hogy ez asszertíven történjen bármennyire is megterhelő érzelmileg az adott helyezt a számunkra.