+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

Mindenkinek megvannak a maga elképzelései milyen a jó vezető, mégis van néhány olyan jellemző tulajdonság, amit szinte mindenki egyformán fontosnak tart.

Vannak kitűzött céljai és határozott jövőképe

Megfelelő önismerettel rendelkezik, tudja, mit szeretne elérni és milyen eszközökkel érheti el azt. Céltudatosan, magabiztosan halad az útján, közben másokat is lelkesít. A saját céljai mellett a cég és a munkatársak céljaival is tisztában van és segíti őket.

A jó vezető a kényelmetlen témákat sem kerüli ki, legyen szó kritikáról, felmondásról vagy a munkát hátrányosan befolyásoló magánéleti megoldani valóról. Nem bízza másra a piszkos munkát, hanem saját maga keres megoldást. Kész rá hogy más nézőpontokat is meghallgasson, és azok ismeretében formálja a sajátját.

Magasak, mégis reálisak az elvárásai. Határozott mégis empatikus a hozzáállása a beosztottaihoz. A kritikát képes építő jelleggel megfogalmazni és nem feledkezik meg a dicséretekről sem.
Jó példával jár elöl minden tekintetben. A munkájával értéket teremt. A saját maga által alkotott szabályokat önmagára is vonatkozóan alkalmazza.

A tiszteletet nem csak elvárja, meg is adja minden munkatársának. Nem gondolja magáról, hogy mindentudó és mindenki felett áll. Bízik a munkatársai képességeiben, önállóságot ad a feladatok megoldásában. A feladatokat képes delegálni. Utat mutat, és nem nehezíti a mások dolgát felesleges korlátok felállításával. Folyamatosan tanít és inspirál. Tisztában van a beosztottjai képességeivel és mindig tudja, melyik feladatot kire kell bízni. Elismeri és használja a beosztottak tudását és képességeit. Nem akar mindenáron a legjobb lenni, hanem a legjobbakkal választja ki hogy együtt dolgozzon velük és képes őket a legjobbra motiválni. A jóvezető sokat tesz a saját fejlődése érdekében, akár vezetőfejlesztés keretében is.

Beismeri, ha tévedett, ezért elnézést is tud kérni. Nem keres bűnbakot és nem bizonygatja a saját nem létező tökéletességét. Ezzel el tudja érni, munkatársai még nagyobb tiszteletét.

Az elért eredményeket elismeri és ezt képes a közösség minden tagja előtt is megtenni. Munkatársait biztatja és emeli őket. Tisztában van vele, hogy így még eredményesebb munkát végezhet a csapatával. Képes meglátni dolgozói értékeit és megerősíti őket a tudásukban.

Rugalmas, minden helyzetben képes megújulni, mást választani, ha kell. Képes a fejlődésre a változásra az élete minden területén és munkatársait is támogatja ebben. Támogatja munkatársait is az asszertivitásuk illetve a rezilienciájuk fejlesztésében.

Emberséges és együtt érző, könnyen a másik ember helyébe tudja képzelni magát. Ha valamelyik kollegája családi problémákkal küzd, figyelmes vele és nem terheli túl, inkább levesz néhány terhet a válláról.

Kiválóan motivál, önállóságot ad a dolgozóinak szakmai igényességre sarkall és céltudatosságra tanít. Az apró sikereket is értékeli. A kihívásokkal is bátran szembenéz és támogatja a munkatársait a legjobb megoldások megtalálásában.