+36-20-662-4569 christina.kulcsar@gmail.com

A COVID-19 megingatta a világ gazdaságát. Minden kiszámíthatatlanná és bizonytalanná vált és ez a munkaadóra és munkavállalóra egyaránt érvényes. A talpon maradáshoz muszáj tervezni a kérdés az, milyen megoldásokat találunk a problémákra.
A munkaerő gazdálkodás elsőbbséget élvez a többi megoldandóval szemben. A munkaadók többsége minden követ megmozgat azért, hogy a dolgozóit megtarthassa, a cégét életben tartsa és tervezni tudjon 2021-re.

A járványhelyzet előidézte munkaerőpiaci gondok

A legnagyobb nehézség 2020-ban egyértelműen a kiszámíthatatlanság. Különösen a vendéglátóipar számára okoz komoly gondot a turizmus visszaesése, a forgalom jelentős lecsökkenése, esetenként gyakorlatilag megszűnése. Könnyű belátni, hogy ha elmaradnak a bevételek, akkor nincs miből fizetni az alkalmazottakat és ez labilissá teheti a munkaerőgazdálkodást is.

Gazdaságilag és lelkileg is megterhelő helyzet

A helyzet nem csupán gazdasági szempontból kellemetlen, a mindennapokban fellépő bizonytalanság lelkileg is megviseli az embereket. A csökkenő bevételek miatt a fogyasztók és a végfelhasználók visszafogják, az igényeiket, kevesebbet fogyasztanak, kevesebb szolgáltatást vesznek igénybe, ezzel lassítva a gazdaság fejlődését, sőt ha ez a folyamat hosszabb ideig tart, akkor a gazdasági élet minden szereplőjére negatív hatással van. A cégek a hullámzó forgalom miatt leépítésre kényszerülnek, ami növeli a társadalmi bizonytalanságot. A hullámzás miatt a cégek a felszálló ágban munkaerőhiánnyal is meg kell, hogy küzdjenek. Sokaj javíthat a dolgozók hangulatán ha csapatépítő céges tréningen vehetnek részt.

A nyugdíjhoz közeledők a legbizonytalanabbak

Veszélyes tényező az életkor is. Vannak, akik minden áron ragaszkodnak a munkájukhoz, mások könnyen szerződést bontanak. A leginkább érintett korosztályok a nyugdíjas korhoz közeledők, akik foggal, körömmel ragaszkodhatnak amunkájukhoz, mert félnek, hogy nehezen találnak újat az életkoruk miatt. A fiatalok pedig a család, óvó szárnyai alatt könnyen változtatnak, mert nincs még rajtuk annyi felelősség és úgy érzik, könnyen találnak új munkát.

Bizonytalan jövőbeli forgatókönyv

A munkaadók, cégvezetők egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nem csupán az éppen aktuális helyzetet figyelembe véve kell, hogy meghozzák a döntéseiket, de meg kell próbálniuk a feltételezhető jövőbeli forgatókönyvet is figyelembe venni. Ezekben a kérdésekben nagy segítséget jelenthetnek a témában nagy tapasztalattal rendelkező HR-szolgáltatók.

Munkaerő gazdálkodás megoldások

A legfontosabb tényező ebben az esetben, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynia egyetlen cégnek sem a biztonságos munkakörnyezet megteremtése. A megfelelő eszközök biztosítása alap és nem hagyható figyelmen kívül a járványügyi szempontból kockázatos tényezők kiküszöbölése sem. Mindezt mindkét fél részéről a lehető legnagyobb tolerancia mellett maximálisan együttműködve, az egészséget és a biztonságot a középpontba helyezve.  Fontos a rugalmasság is mindkét fél részéről, a munkavállalónak számítania kell rá, hogy olyan változások is történhetnek, amelyek a munkaszerződését is érinthetik. Ez lehet a munkaidő megváltozásával kapcsolatos vagy más foglalkoztatási formák alkalmazása. Ezek tisztázása mindkét fél számára egyaránt fontos. Érdemes HR szolgáltató segítségét kérni, aki segít, ha például hirtelen mozgósítani kell a már elépített munkaerő állományt. Számos esetben ezt diák munkásokkal tudják megoldani.
Az év vége felé közeledve a 2021-es évre is gondolni kell, amit egyáltalán nem tesz egyszerűvé a járványhelyzet. Gyakran napról napra, hétről hétre kell tervezni, ami nagyfokú rugalmasságot, igényel minden érintett részéről gazdasági és munkaerőtervezési szempontból is.